Bilo da vozite MTB godinama kao rekreativac ili vam je ovo prva vožnja i avantura, uživaćete u prelepim i jedinstvenim prizorima Nacionalnog parka Kopaonik kroz koje staza malog maratona prolazi!

Šta možeš da očekuješ? Relativno blagu visinsku razliku koja pruža udobnu vožnju i uživanje, ali i to da će biti potrebno da daš 110% sebe u „jurišu” za postolje u ovoj kategoriji.

Dužina: 20.3 km 
Visinska razlika: 462 mvr
Pogledaj na STRAVI


 

MOŽEŠ I TI! SAZNAJ VIŠE / PRIJAVI SE

Srednji maraton je drugo ime za savršeno uzbudljivu avanturu na dva točka. Čini je spoj brzih šumskih puteva, otvorenih delova, ali i strmih uspona predivnog kopaoničkog terena.

Šta možeš da očekuješ?
Dugački adrenalinski spust na stazi ali i snažno penjanje pred kraj drugog penjanja. Prelepu prirodu i neverovatne pejzaže!

Dužina: 46.4 km 
Visinska razlika: 1564 mvr
Preuzmi GPX trek – link

 

 

 

MOŽEŠ I TI! SAZNAJ VIŠE / PRIJAVI SE

Želiš da testiraš sebe do „poslednjih” granica i da ideš čak i preko njih?
Najduža staza, u okviru trke „3 strane Kopaonika”, ti pruža priliku za to! Staza obilazi strane Kopaonika prema Jošaničkoj Banji, Brusu i prema Raški.

Šta možeš da očekuješ?
Mnogo uspona i vrhunskih spusteva u kojima ćeš imati osećaj da si osvojio ceo svet. Malo guranja na mišiće, ali i brzih singl track delova u kojima ćeš maksimalno uživati.

Dužina: 66.18 km 
Visinska razlika: 1974 mvr
Pogledaj na STRAVI

MOŽEŠ I TI! SAZNAJ VIŠE / PRIJAVI SE

MTB TRKA „TRI STRANE KOPAONIKA“
Jedan dan. Tri strane. Jedinstvena trka brdskog biciklizma!
26.-28. jul 2019.

Lokacija: NP Kopaonik
Datum trke: 28.07.2019.;
Start: 10h / Konaci;

Kategorije:
Mali  maraton / Trka parova
Srednji maraton
Veliki maraton

Petak 26.07.2019.godine
– Expo & propratna dešavanja

Subota 27.07.2019. godine
– Expo & propratna dešavanja

Nedelja 28.07.2019. godine
– Expo & MTB trka „Tri strane Kopaonika“

Prijave za šestu po redu biciklističku trku “Tri strane Kopaonika” se vrše ONLINE preko sajta www.prijavazatrku.rs


 

Nakon mini jubileja, petog izdanja MTB maratona „Tri strane Kopaonika“, na red dolazi šesto izdanje jednog od najuzbudljivijih maratona na našim prostorima!
Ovogodišnje izdanje maratona nosi slogan „Možeš i ti“, a koji za cilj ima da ohrabri sve ljubitelje biciklizma da se oprobaju u ovoj jedinstvenoj avanturi na Kopaoniku.

Obuhvatajući područje Nacionalnog parka Kopaonik, staza maratona prolazi kroz guste četinarske šume i šumske livade, a čini je kombinacija šumskih puteva, single track delova, predivnih i brzih spuštanja, kao i uzbudljivih uspona.

Ovo je događaj koji koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj rekreativaca i ljubitelja boravka u prirodi što jasno pokazuje i rekordan broj učesnika na stazi malog maratona u dužini od 25km.

Želja organizatora maratona da lepote Kopaonika na „dva točka“ približi i apsolutnim početnicima svoju potvrdu dobila je u tome što je na petom izdanju maratona 2018. godine startovalo najviše do sada učesnika koji su se po prvi put oprobali na događaju ovog tipa. Njihovi pozitivni utisci nakon završene trke samo su podstrek više za nove ljubitelje dobre avanture da ove godine uživaju u vožnji na Kopaoniku!

Zato, ukoliko želite da oslobodite svoj avanuristički duh i da iznova pobeđujete sami sebe, prijavite se za maraton „Tri strane Kopaonika“.

Pred vama su tri redovne kategorije u zavisnosti od nivoa spremnosti (mali, srednji i veliki maraton), kao i tipsku kategoriju kao što je trka parova, a uz to vam obećavamo mnogo uzbuđenja, pozitivne energije i druženja!

Najuzbudljivija biciklistička avantura zakazana je za 28. jul 2019. godine. Vidimo se na Kopaoniku!

 

GENERALNI SPONZOR

SPONZORI TRKE

PRIJATELJI TRKE