05.07.2019.

Možeš i ti

Ostalo je nešto manje od tri nedelje do biciklističke avanture godine, šestog izdanja maratona “Tri strane Kopaonika” koji će se ove godine održati 28. jula, na terenima Nacionalnog parka Kopaonik i to pod sloganom “Možeš i ti”, a sve u cilju da ohrabri što veći broj ljubitelja ovog sporta da se po prvi put oproba na stazama kojima maraton ide.

Namenjen rekreativcima, takmičarima i onima koji vole avanturu, maraton “Tri strane Kopaonika” ljubiteljima vožnje bicikli predstavlja glavno odredište u toku letnjih dana te se tako na Kopaoniku tokom ovog sportskog vikenda okupi rekordan broj učesnika i posetilaca formirajući najposećeniji vikend letnje sezone.

“Kopaonik je krajem jula, mesto okupljanja porodica, mladih i starijih, rekreativaca i takmičara te smo sloganom “Možeš i ti” hteli da podstaknemo nove bicikliste koji pripadaju ovim grupama i da ih pozovemo na naš maraton, da ih kroz vožnju upoznamo sa stazama kojima maraton ide, a koje su prilagođene rekreativcima i garantuju potpuno uživanje čak i onima koji do sada nisu vozili biciklu van asfalta.” ističu ispred sportskog udurženja “Na sve strane” iz Beograda koje je organizator ovog biciklističkog okupljanja.

Učesnici u zavisnosti od nivoa spremnosti mogu da biraju između tri straze, odnosno između staza malog, srednjeg i velikog maratona koje su različitih dužina i visinskih profila. sormirane su tako da pružaju apsolutno uživanje kako totalnim početnicima tako i onima koji su već godina u brdskom biciklizmu

U skladu sa sloganom “Možeš i ti” staza malog maratona duga je nešto manje od 25km i prilagođena je svima onima koji bi po prvi put da se oprobaju u vožnji bicikle “van asfalta”.

Nakon starta u Konacima, kreće se prema Gobeljskoj padini, da bi se kasnije šumskim putevima spojila sa rekom Samokovkom odakle učesnici nastavljaju ka turističkom centru Konaci. Dovoljan broj okrepnih stanica i ne velika visinska razlika garantuju da će svi prijavljeni učesnici uživati vozeći se stazom malog maratona.

Za one učesnike sa većim brojem biciklističkih kilometara u nogama tu su staze srednjeg (51km), odnosno velikog maratona (73km) koje će im pružiti nesvakidašnje uživanje vožnjom tik uz zimske skijaške staze uz poglede od kojih zastaje dah.

Ovaj sportski vikend (26-28. Jul 2019) ne pripada samo biciklistima, jer se istim danima održavaju i Dani borovnica, a u subotu 27. jula održava i “Trail race Kopaonik” (www.trailracekopaonik.com) , brdska trka na 7 i 15km, dok će u Konacima biće formiran EXPO centar sa izlagačima iz sveta sporta i aktivnosti na otvorenom, a učesnike u večernjim časovima očekuje i zanimljiv muzički program.

Redovne prijave za ovogodišnje izdanje maratona “Tri strane Kopaonika” otvorene su još 3 dana do 08. Jula, a obavljaju se putem sajta www.prijavazatrku.rs, a zatvaranje svih prijava biće 22. jula kada se završava period kasnih prijava.

Sve informacije o maratonu pogledajte na ostalim stranicama našeg sajta!
Vidimo se na Kopu!